40. međunarodna ljetna škola arhitekture Motovun, Istra, Hrvatska ONLINE

9. – 16. kolovoza 2021. ONLINE           
 
Tradicija, kreativnost i održivost 
Nadzemna i podzemna interpolacija
 
 
POZIV ZA SUDJELOVANJE 
 
 
Nakon prošlogodišnje, prve pandemijske ONLINE škole, i ova, obljetnička 40. međunarodna ljetna škola arhitekture u Motovunu bit će održana virtualnim putem.  
 
Očekuje se veliki interes sudionika iz Europe, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, budući je prošlogodišnja online komunikacija ipak približila te sudionike. Smanjio se trošak sudjelovanja, jer se nije putovalo niti boravilo u Motovunu, ali na taj način se spriječo epidemijski rizik.
 
 
U 39-godišnjem kontinuitetu škole, ostvareni su izvrsni rezultati. Održano je dvadesetak predavanja i stručnih prezentacija, izrađeni su i završno prezentirani kvalitetni studentski projekti, a sve u izvrsnoj atmosferi, komunikaciji i suradnji. Održana je, ako ne jedina, onda jednu od vrlo rijetkih ljetnih škola arhitekture u svijetu.
 
Pozivaju se sve koji su u mogućnosti uključiti se kroz osmodnevni program od večeri u ponedjeljak, 9. kolovoza do prijepodneva u ponedjeljak, 16. kolovoza kada će se održati prezentacije projekata. 
Planira se virtualni obilazak Istre i javljanja s terena iz Grožnjana, Žminja, Kanfanara, Pule, Rovinja, a javljanja uživo iz Motovuna očekuje se od predstavnika Općine / Grada, kolegica i kolega građana Motovuna. 
 
Ove godine program škole posebno obogaćujemo sudjelovanjem profesora, predavača, voditelja radionica i studenata sudionika prethodnih godina, izražavanjem svojih osvrta na Sjećanja, Današnjicu i Budućnost, koji se mogu aktivno ili samo kao slušatelji uključiti u vrijeme koje mogu sami odabrati. 
 
Prema programu, aktivno i pasivno uključenje profesora, predavača i bivših studenata je moguće svakodnevno od ponedjeljka, 10.8. do subote, 14.8., u tri dnevna termina;
od 10:00-12:00, 18:00-19:00 i od 20:00-21:00. Prema potrebi, omogućit će se i drugi termini. 
 
Zoom platforma omogućava praćenje do sto sudionika.   
 
Uz sudjelovanje svih sudionika i ove godine će se pokušati ostvariti tradicionalni program kojeg čine predavanja, radionica - projekt i prezentacija, eventualno i uz dodatne aktivnosti, kako bi izborni kolegij Tradicija, kreativnost i održivost zadržao dosadašnji dugogodišnji kontinuitet i legitimitet.
 
Ovogodišnji je projektni zadatak radionice / kolegija 
Nadzemna i podzemna interpolacija / Above and Underground Interpolation
 
Zbog online izvedbe neće se moći održati stručni obilasci. 
 
Motovun video
 
 
Studentice i studenti
 
Za prijavu je potreban mail s kratkim životopisom (adresa, godina studija i sl.) uz kontakte (e-mail, mobitel). 
Osnovne informacije o projektnom zadatku i lokacije / podloge bit će podijeljeni prije početka škole.
 
Studentice i studenti koji su pohađali školu prethodnih godina, a prije upisa u Diplomski studij na AF u Zagrebu, također se trebaju uključiti u otvorenje i sudjelovati u dijelu programa, bez naknade za školarinu!   
 
Otvorena je mogućnost nastavka projekta u 3. semestru Diplomskog studija, na kolegiju Arhitektura budućnosti koji je konceptualno kompatibilan i temi / projektnom zadatku škole u Motovunu.
Školarina za studente iz Zagreba, Splita, Osijeka i Mostara je 350,00 kn, a za studente iz EU i dr. 700,00 kn. Školarina uključuje sve organizacijske i troškove održavanja nastave uz izdavanje potvrde o sudjelovanju.
 
Škola počinje u ponedjeljak, 9. kolovoza svečanim otvorenjem u 20:30 sati prema pogramu. 
Zbog Vaše moguće zauzetosti, formalno otvorenje nastavljamo u utorak, 10.8 u 10:00 sati i zbog različitih vremenskih zona iz kojih očekujemo javljanje sudionika.   
Dnevni program bit će podijeljen prije svakog dana zbog maksimalne fleksibilnosti u organizaciji. 
 
 
Uključenje na Zoom platformu, kao i prošle godine je vrlo jednostavno, preko stranice Konzorcija pasivna kuća Hrvatska: www.kpk.hr 
Na naslovnoj stranici trebate samo kliknuti na CLICK HERE.
 
Voditelj međunarodne ljetne škole ed. prof. art. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh.
 
Više na ovoj POVEZNICI.