CEMEX otvorio novi natječaj za Graditeljsku nagradu

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća u Hrvatskoj.
 
Natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX ove će godine biti otvoren do 23. travnja. Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije — Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Posebne nagrade dodjeljuju se i projektima koji poštuju načela održive gradnje, dostupnosti objekata osobama s posebnim potrebama, ostvaruju posebnu društvenu vrijednost ili pokazuju inovativnost gradnje, u čak četiri kategorije: Održiva gradnja, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalna pristupačnost i Društvena vrijednost. 
 
U natječaju sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom posljednje dvije godine — 2020. i 2021. Prijaviti se mogu projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda. Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost i drugi stručni čimbenici. 
 
Neovisni stručni Odbor nagrade i ove godine čine uvaženi stručnjaci u svojim područjima rada mr. sc. Petra Škevin, d.i.a., potpredsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, prof. dr. sc. Alen Harapin, d.i.g., prodekan za tehnologiju, infrastrukturu i konkurentnost Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Daša Gazde, d.i.a., predsjednica Društva arhitekata Splita. 
 
Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan "Ideje koje grade život". Tvrtka prepoznajeone radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj boljih praksi gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti. Svi nacionalni pobjednici koji će biti poznati u lipnju, bit će predstavljeni na SLUŽBENOJ STRANICI NAGRADE. 
 
Pobjednici nacionalnog prednatjecanja predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, Međunarodnoj graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se krajem godine održati u Meksiku. 
 
Više informacija o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na sljedećoj POVEZNICI.