Dani arhitekata 5.2 / PROSTOR I GRADNJA - VRIJEME ZA NOVI ZAKONODAVNI OKVIR / utorak i srijeda, 28. i 29.9.2021.

Termin održavanja: 28. i 29. 9. 2021. god.
 
Najavljujemo Dane arhitekata 5.2 / PROSTOR I GRADNJU - VRIJEME ZA NOVI ZAKONODAVNI OKVIR, kojI će se održati u dva termina, 28. i 29. rujna video-prijenosom iz ORIS Kuće arhitekture, putem poveznice koju ćemo uskoro objaviti. 
 
U organizaciji Odbora za zakonodavstvo Hrvatske komore arhitekata održat će se DANI ARHITEKATA 5.2 // PROSTOR I GRADNJA – VRIJEME ZA NOVI ZAKONODAVNI OKVIR u utorak i srijedu, 28. i 29. rujna 2021. u virtualnom formatuiz ORIS Kuće arhitekture putem ZOOM platforme.
 
Na inicijativu resornih odbora – Odbora za zakonodavstvo i Odbora za urbanizam, Hrvatska komora arhitekata u proteklom je razdoblju provela analizu postojećeg zakonodavstva koja podrazumijeva utvrđivanje nedostataka i ograničenja postojećeg sustava, te pripremila prijedlog teza za izmjenu zakonodavnog okvira iz područja prostornog uređenja i gradnje. Započet dugoročan i sveobuhvatan proces izrade novog zakonodavnog okvira baziran je na zaključcima predloženim na Danima arhitekata 4.0.
 
Tijekom srpnja i kolovoza provedena je i šira stručna rasprava Teza za izmjenu zakonodavnog okvira iz područja prostornog uređenja i gradnje. Hrvatska komora arhitekata se ovom prilikom zahvaljuje brojnim kolegama koji su izdvojili dio svog vremena i popunili obrazac te dostavili svoje komentare.
 
Cilj ovog dvodnevnog stručnog skupa je nastavak stručne diskusije i uključivanja šire stručne javnosti o uočenim problemima sustava prostornog uređenja i gradnje te rasprava o danim prijedlozima za izmjenu zakonodavnog okvira.
 
Kao nastavak mrežnog seminara, kojeg je krajem svibnja organizirao Odbor za urbanizam, gdje su prezentirani različiti sustavi prostornog planiranja u europskim zemljama i u svjetlu najavljenih izmjena zakonodavnog okvira iz područja prostornog uređenja i gradnje (najavljenih za treće tromjesečje ove godine) i ova stručna rasprava bit će prilika za edukaciju i razmjenu iskustava prilikom promišljanja budućih koraka u osmišljavanju reforme sustava prostornog uređenja u Hrvatskoj.
 
Dani arhitekata 5.2 će se održati tijekom dva dana, u utorak i srijedu, 28. i 29. rujna, u formatu kratkih izlaganja i panel diskusija na hrvatskom jeziku. Pozivamo vas i na aktivno sudjelovanje koje će biti omogućeno tijekom cjelokupnog trajanja programa, te ćete svoja pitanja i komentare moći dostaviti putem CHAT ikone.
 
Sudjelovanje na DANIMA ARHITEKATA 5.2 // PROSTOR I GRADNJA – VRIJEME ZA NOVI ZAKONODAVNI OKVIR je BESPLATNO.
 
Više na ovoj POVEZNICI.