Događanje - PECHA KUCHA NIGHT - Kreativne industrije – Zadar, 23.10.2020.

U petak 23. listopada 2020. program Dana grada Zadra obogatit će događaj pod nazivom PechaKucha Night - Kreativna industrija - Zadar 2020.

Organizator, Društvo arhitekata Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, uz podršku Kazališta Lutaka Zadar i Zajednicom udruga Centar nezavisne kulture, će u crkvi Sv. Dominika s početkom u 18 sati predstaviti 7 kreativnih pojedinaca koji djeluju na području kreativnih industrija i to kroz format PechaKucha 20X20.

Na japanskom PechaKucha znači „ćakula“, a predstavlja jednu od najpopularnijih licenciranih  storytelling platformi, a njezina praizvedba u Zadru posvećena je kreativcima koji u zadanom vremenskom okviru od 20 sekundi imaju priliku pokazati 20 različitih slika te na taj način ispričati priču o svom radu na atraktivan, vizualno dopadljiv i kompetitivan način.

U „ćakuli“ predstavit će se: Krešimir Damjanović, arhitektura i slikarstvo, Nera Nejašmić Kozina, arhitektura i dizajn, Ivica Plazonić, gradnja instrumenata, Marija Milin, fotografija, Jean-Marc Saldini, kamera i film, Ivan Rupnik, arhitektura i obrazovanje i Filip Peraić, grafički dizajn.

Izlaganja gostujućih kreativaca će biti dostupna na live streamingu facebook stranice Društva arhitekata Zadra na poveznici:  https://www.facebook.com/DrustvoArhitekataZadra.