In memoriam prof. Neda Cilinger

S velikom tugom javljamo da  je nakon kratke i teške bolesti preminula prof. Neda Cilinger.

Prof. Cilinger diplomirala je 1987. g. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof. Nevena Šegvića nakon čega se zapošljava u GP Industrogradnja.
S Eminom Kulenović 1992. g. osniva Arhitektonsku radionicu EN kroz koju ostvaruju niz interijera među kojima se ističe izvorno rješenje kluba Aquarius.

Nastavničku karijeru započinje 2000. g. kao honorarni asistent prof. Ivana Crnkovića pri kolegiju Interijer.
Odonda je prof. Cilinger djelovala na dvije katedre i cijelom nizu kolegija, ali njezin stručni i nastavni fokus uvijek se (do)ticao fenomena boje i svjetla u arhitekturi.

S tim u vezi, ostaje žal za nerealiziranim Muzejem osjeta, prijedlogom prof. Cilinger s početka dvijetisućitih za preoblikovanje tunela Grič u multisenzorsko mjesto edukacije i razonode (http://www.oris.hr/…/casop…/clanak/[68]misliti-grad,995.html).

Uz stručno i nastavno djelovanje prof. CIlinger bila je vrlo aktivna i u strukovnim udruženjima, napose Komori arhitekata, gdje je sudjelovala u vođenju ciklusa radionica Hura arhitektura! kroz koje su osnovnoškolska djeca senzibilizirana za doživljaj, vrednovanje i kreiranje izgrađenog okoliša.

Izvor https://www.facebook.com/Af.UniZG/photos/a.168361079920080/3290567207699436/?type=3&theater