Luciano Lazzari imenovan novim predsjednikom Vijeća arhitekata Europe!

Na Generalnoj skupštini Vijeća arhitekata Europe - GA2/13, održanoj  06. – 07. prosinca u švicarskom gradu Biel-u, u prvom dijelu Skupštine izabran je novi predsjednik ACE-a, Luciano Lazzari, za sljedeće mandatno razdoblje od dvije godine. 

Predsjednik, Luciano LAZZARI (CNAPPC - Italija) uz ostalih 10 članova (5 izabranih neposrednim glasovanjem i 5 redovnom rotacijom zemalja članica), čini  jedanaesteročlani Izvršni odbor ACE-a.

Nakon dvije godine studija na Sveučilištu u Cape Townu (Južna Afrika), g. Lazzari je dovršio svoje školovanje na Polytechnic of Central London. 

Trenutno je na čelu studia Architetti Zelco Lazzari u Trstu. Na poziciji predsjednika je naslijedio gđu Selmu Harrington koja je predsjedavala ACE-om od 2010 do 2013.

Važno je istaknuti da je Luciano Lazzari, dugogodišnji predsjednik CNAPPC-a - Consiglio Nazionale degli Architetti Pianificatori, paesaggisti e Conservatori i počasni član Hrvatske komore arhitekata od 2005. godine. Od tog vremena, kolega Lazzari uključen je u najveći broj međunarodnih aktivnosti HKA-a i predstavlja snažnu logističku potporu njenim nastojanjima u borbi za uspostavljanje kriterija kvalitete u radu arhitektonske struke, u Hrvatskoj i u svijetu. Utoliko nas njegovo imenovanje na čelnu funkciju Vijeća arhitekata Europe dodatno raduje, jer osigurava još bolje uvjete međunarodne suradnje.

Na zasjedanju Generalne skupštine je izabrano i 5 članova izvršnog odbora ACE-a među kojima je i naš kolega Dubravko Bačić. Ostali izabrani članovi su Lionel Dunet iz Francuske, Wolfgang Haack iz Njemačke, Pierre-Henri Schmutz iz Švicarske i Sara Van Rompaey iz Belgije. Članovi imenovani u prosincu 2012 g. nastavit će s djelovanjem u odboru do kraja 2014. To su : Bulent Batuman iz Turske, Vincent Cassar iz Malte, Martin Drahovsky iz Slovačke, David Falla iz Velike Britanije i Indrek Näkk iz Estonije.

Izvorni dokument objave možete pronaći na linku ovdje.