Održani Dani arhitekata 5.1 - Javni arhitektonski natječaji / Praksa i Budućnost

Završeni su DANI ARHITEKATA - 5.1 / JAVNI ARHITEKTONSKI NATJEČAJI – PRAKSA I BUDUĆNOST, održani u dvije sesije, dok se DANI ARHITEKATA 5.0 – 2021. nastavljaju tijekom cijele ove godine u novom virtualnom formatu u još 5 termina, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Drugom sesijom DANA ARHITEKATA 5.1 – JAVNI ARHITEKTONSKI NATJEČAJI – BUDUĆNOST prezentirala se problematika arhitektonskih natječaja te su razmatrale mogućnosti poboljšanja okvira provedbe arhitektonskih natječaja. Kroz dva bloka programa na temu JAVNIH ARHITEKTONSKIH NATJEČAJA – BUDUĆNOST predstavljene su teme javnih i privatnih natječaja. Prvi i drugi blok predavanja pratile su panel diskusije. Cjelokupni program današnje druge sesije pratilo je 330 sudionika putem Zoom platforme.

U prvom bloku pod nazivom JAVNI NATJEČAJI prezentacijama su sudjelovali Bojan Linardić, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj MPGI, Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijski razvoj i planiranje Grada Zagreba, Barbara Raunić-Benić, Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne sustave i imovinu grada Pule, Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba, a kasnije su im se u panel diskusiji, koju je vodio Branimir Rajčić s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, priključile i Vesna Bilandžija, bivša načelnica  Uprave za javnu nabavu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Maja Kireta iz Društva arhitekata Varaždin.

Drugi blok bavio se PRIVATNIM NATJEČAJIMA, na kojem su prezentacijama sudjelovali Armando Vičić iz tvrtke Abilia d.o.o. / Adris grupa d.d. i Damir Mamić iz tvrtke Alfastan grupa d.o.o. Nadovezući panel, kojeg je opet vodio Branimir Rajčić, ugostio je uz prezentere i Nevena Mikeca, direktora VMD Model d.o.o., Tihomila Matkovića, predsjednika DAZ-a i predsjednika Udruženja arhitekata HGK, Katju Zorić iz tvrtke Insitu d.o.o., koja je provoditeljica natječaja i Rajku Bunjevac, predsjednicu Hrvatske komore arhitekata.

S DANIMA ARHITEKATA 5.0 nastavljamo najesen.

 

Uskoro će biti objavljena predavanja i moći će se preuzeti video-snimci s naših stranica.