TRIPTIH / na stolu / 3 primjera obnove potresom oštećenih zgrada u Zagrebu - preuzimanje i pregled

Serijalom TRIPTIH 28. travnja predstavljena su tri projekta obnove potresom oštećenih višestambenih i javnih zgrada u Zagrebu.

Na dolje navedenim poveznicama možete preuzeti njihova predavanja u pdf-formatu i pogledati predavanja na youtube-kanalu Hrvatske komore arhitekata.

 

Matthias Kulstrunk + Ljupko Perić

video-link

Lovro Dragutin Bauer

predavanje (pdf)

video-link

Ivana Kosier-Czeisberger

predavanje (pdf)

video-link

Panel diskusija

video-link

 

O predavačima:

Matthias Kulstrunk

Obnova višestambene zgrade Bečke štedionice, ugao Draškovićeve21 i Kralja Držislava 2 / arhitekti: Janko Holjac i drugovi, 1922. god.

Matthias Kulstrunk završio je studij arhitekture na ETH u Zurichu, od 2006. god. ima arhitektonski ured s Vjerom Bakić u Zagrebu i Badenu u Švicarskoj od 2013. Zajedno s Vjerom Bakić je dobitnik nagrade Viktor Kovačić za bazen na Sveticama 2016.

Lovro Dragutin Bauer

Obnova višestambena zgrada Štokan, Ilica 73 / arhitekti: Martin Pilar, 1897. god.

Lovro D. Bauer završio je studij arhitekture u Zagrebu 2006. god., a od 2009. god. vodi vlastiti ured Fabrika arhitekti d.o.o., specijaliziran za rad na spomenicima kulture i održivu gradnju. Radi na raznovrsnim projektima sa područja arhitekture, urbanizma i dizajna. Sudjeluje na arhitektonskim i arhitektonsko-kiparskim natječajima. Ovlašteni je auditor i licencirani predavač za DGNB certifikat održive gradnje, te pokretač programa „Mjesta zdravog življenja“ u suradnji s Akademijom medicinskih znanosti Hrvatske.

Ivana Kosier Czeisberger

Obnova zgrade Likovne akademije, Ilica 85 / arhitekti: Hermann Bolle, Viktor Gross, Ćiril Metod Iveković, Ivo Geršić (od 1896 – 1957. god.)

Ivana Kosier Czeisberger završila je studij arhitekture 1999. god. Radila je u Arhitektonskom ateljeu Hržić, a sada je glavni projektant i voditelj projektnog odjela u Jurcon Projektu d.o.o. Sudionica je mnogih arhitektonskih izlaganja, kako domaćih tako i stranih, više arhitektonsko-urbanističkih natječaja i dobitnica više nagrada, sudjeluje na nekoliko znanstvenih radova i stručnih studija. Ima bogato projektantsko iskustvo u svim domenama arhitektonskog projektiranja. Dobitnica je više nagrada arhitektonsko-urbanističkih natječaja.