5. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj

  Trodnevni međunarodni stručni skup 5. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj održat će se od 9. do 11. studenog na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića.
 

Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 9. - 11. studenog ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića. Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruga.

U okviru programa će se i ove godine izvoditi i izravno pratiti testiranje zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj.

Dani će se u Programu stalnog stručnog usavršavanja bodovati s 8 (osam) bodova od toga 2 (dva) boda iz građevno tehničke regulative.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktor 10“, zauzima već treću godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu.
 
Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU, 7. okvirnom programu (OPEN HOUSE), o projektima ECO-SANDWICH i CROSKILLS, energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.      
 
Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.
 
Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.
 
Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.
 
Očekujemo Vas na 5. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili „gotovo nultoj“ (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.
 
Pošaljite nam Vašu prijavnicu. Broj sudionika za stručne obilaske je ograničen!
 
Predsjednik Organizacijskog odbora
 
Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh. Kontakt: miscevic@arhitekt.hr tel.: (01) 4639394