• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

14/02/2024

DANI ARHITEKATA 8.0 / 21. do 23. ožujka 2024. godine / Pula, Dom hrvatskih branitelja / Predavači

Predstavljamo predavače iz bloka 3, koji će se održati u četvrtak, 21.3.2024. s temom "Nabava, natječaji i autorsko pravo".
 
 
PREDAVAČI
 
Dag Boutsen
 
 
Dag Boutsen bivši je dekan Fakulteta arhitekture KU Leuven s kampusima u Bruxellesu i Gentu. Dag je belgijski arhitekt s velikim iskustvom u participativnom projektiranju s realiziranim projektima u Nizozemskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Njegovo iskustvo rada u timu naraslo je kroz 20 godina rada s Lucienom Krollom na brojnim stambenim i školskim zgradama, koje su nastale putem participativnih radionica. Potraga da disciplinu arhitekture smjesti na pravo "mjesto", kao jednu od brojnih drugih sveučilišnih disciplina, je ono što Daga pokreće od 2009. godine: društveni položaj, istraživački potencijal kao i element obrazovanja.
 
Kao bivši dekan Arhitektonskog fakulteta, koji je na jednom od najstarijih, istraživački najusmjerenih i međunarodno vrlo visoko rangiranih sveučilišta u Europi i šire, izgradnju ove pozicije struke smatra svojom glavnom zadaćom. Zajedno s brojnim kolegama s Fakulteta izravno i neizravno sudjelovao je u aktivnostima vezanim uz EAAE ili EAAE bliskim temama. Dag i njegovi partneri sudjeluju još i na doktoratima iz oblikovanja, CA²Re-konferencijama, ADAPT-r, ARENA, istraživanjima, eCAADe, eksperimentalnim nastavnim planovima i programima, obrazovanju u više kampusa, nomadskim školama, europskim razmjenama, prekomorskim suradnjama i međunarodnim radionicama.
 
Benjamin Hossbach
 
 
Benjamin Hossbach, rođen 1966., registrirani je arhitekt u Berlinu i osnivač i partner tvrtke [phase eins]. Od 1998. [phase eins] je jedan od vodećih njemačkih ureda za organizaciju i provođenje natječaja u područjima arhitekture, urbanizma i srodnih disciplina, a aktivna je diljem svijeta i poznata je po svojoj kvaliteti i iskustvu.
Benjamin Hossbach je član BDA (Savez njemačkih arhitekata) i raznih stručnih povjerenstava, autor znanstvenih publikacija, gost predavač na raznim sveučilištima i član stručnih povjerenstava u međunarodnim arhitektonskim natječajima.
 
 
 
 
 
 
POKROVITELJI
 
     
 
GLAVNI SPONZOR
 
 
 
 
PLATINASTI SPONZOR
 
 
 
 
ZLATNI SPONZOR
 
 
 
SREBRNI SPONZOR
 
       
 
      
 
 
BRONČANI SPONZOR
 
                        
 
MALI SPONZOR
 
    
 
MEDIJSKI POKROVITELJ