Ivana Tutek - „Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada“ / Mala dvorana novog Studentskog centra u Dubrovniku, petak, 22. svibnja u 18 sati

Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovnika i Studentski centar Sveučilišta u Dubrovnika  pozivaju Vas na 3. predavanje u ciklusu „Grad kao mjera“  pod nazivom „Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada“.
Predavačica je doc.art.dr.sc. Ivana Tutek, dipl. ing. arh.
 
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 22. svibnja u 18 sati u maloj dvorani novog Studentskog centra u Dubrovniku, Marka Marojice 2b.
 
 
Predavanje tematizira javni prostor grada kao mjesto dijaloga i identiteta zajednice: u prvom dijelu kroz prikaz dva aktualna projekta Ateliera Minerva te zaključno u osvrtu na dubrovački prostor.
Stvaranje javnog prostora u gradu predstavljeno je kao dinamički proces u svim fazama razvoja kroz prikaz brojnih umjetničkih i tehničkih suradnji ostvarenih tijekom projektiranja / dijagrami koncepta, nacrti, dizajnerske suradnje / i izvedbe / transparentni kolaži procesa izvedbe, prikazi tehničkih suradnji i realizacije / te naknadnih performansi urbanog prostora /dogradnja urbanog identiteta kroz grafički dizajn i literaturu, izložbe, umjetničke performanse i poeziju/. Prisutno je brisanje granica između različitih domena umjetnosti - trg postaje dijagram između prošlosti i budućnosti, apstrakcije i stvarnosti, života i umjetnosti: Opet stojiš, obnovljen. Opet si se izgradio. Ali si drugačiji. Ti si postao mi, a mi smo međusobnost: zajednica, nesaglediva, fantastičnih potencijala, koja na svojoj patnji i muci drži nebo na visini, svojom bezgraničnom radošću čini zvijezde mirnima, a Mjesec nam pruža na dohvat zahvalnosti. Nama samima, pak, daje božansku misiju. Zajedno smo rođeni, ponovo. /N. Cave, Stranger Than Kindness, 2020., prijevod S. Habjan/
 
 
O predavačici : 
Arhitektica dr.sc. Ivana Tutek /1969./, docentica je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kabinet za crtanje i plastično oblikovanje. Radi u nastavi te surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama, izložbama, radionicama i publikacijama, od 2005. godine vodi Atelier Minerva. Bavi se istraživanjem i projektiranjem kompozicijskih dijagrama i javnih prostora grada, koautorica je mnogih nagrađivanih projekata koji su objavljeni u domaćoj i međunarodnoj stručnoj literaturi. 
 
 
Sudjelovanje na predavanju se u Programu stručnog usavršavanja HKA-a vrednuje s 2 (dva) sata iz područja C / Gradnja, održiva gradnja i kontekst.