Konferencija Krajobraz i zdravlje - Landscape and Health Conference / 28.10.2022., Velika dvorana MMPI, Zagreb

Povodom obilježavanja 6. Međunarodnog dana krajobraza Vijeća Europe, Zavod za prostorni razvoj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine 28. listopada 2022. godine organizira hibridnu konferenciju pod nazivom „Krajobraz i zdravlje“ koja će se održati u velikoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na adresi Prisavlje 14 u Zagrebu („Kockica“) te meći pratiti i putem videoprijenosa. 
 
Cilj konferencije je okupiti stručnjake koji će razmjenom znanja i iskustva ukazati na važnost krajobraza, njegovog integralnog planiranja, učinkovite zaštite i dobrog upravljanja. Obzirom da je krajobraz prepoznat kao jedna od najvažnijih komponenti razvoja društva i odnosa čovjeka i prirode, središnja tema konferencije je utjecaj krajobraza na zdravlje i kvalitetu života ljudi te razmatranje mogućih načina stvaranja zdravijih i zelenijih gradova.  
 
 
Namijenjena je kreatorima politika na svim razinama, posebno predstavnicima gradova, urbanistima, arhitektima, krajobraznim arhitektima, ostalim stručnjacima povezanih struka te najširoj javnosti.
 
Za sudjelovanje nije predviđena kotizacija, a članovima Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje se vrednuje u sustavu stalnog stručnog usavršavanja. (7 sati:  područje A / tehnička regulativa = 3 sata i područje B / prostor i okoliš = 4 sata)
 
Kontakt organizatora: krajobraz2022@mpgi.hr; 01 3712 719
 
PRIJAVA
 
PROGRAM