• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

27/11/2023

Predstavljanje Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara / 4.12.2023. u 16 sati, dvorana Tena, NSK Zagreb

Pozivamo Vas u ponedjeljak, 4.12.2023. godine od 16,00 do 18,00 sati u dvoranu Tena u sklopu CroAtriuma Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4 u Zagrebu, na okrugli stol arhitekata i konzervatora, kojeg zajedno s Hrvatskom komorom arhitekata i Udruženjem hrvatskih arhitekata organiziramo za stručnu javnost, povodom otvorenog javnog savjetovanja o nacrtu novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Cilj je novog zakona preciznije definirati i urediti sva postupanja koja se odnose na projektiranje i ishođenje dozvola u kontekstu provođenje mjera zaštite kulturne baštine. Riječ je o zakonskom okviru koji će biti jasan, precizan i osuvremenjen, usklađen s potrebnim izmjenama u provođenju mjera zaštite kulturnih dobara, u kontekstu klimatskih promjena, energetske krize i ostalih rizika.
 
 
Uz ministricu kulture i medija dr.sc. Ninu Obuljen Koržinek, nacrt Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara predstaviti će ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislav Petrinec, nakon čega je predviđena rasprava za koju se očekuje da potakne struku na podnošenje prijedloga u e-savjetovanje.
Očekujemo odaziv stručnjaka kontinentalne Hrvatske, jer drugi okrugli stol s istom temom organiziramo 08.12.2023. u prostorima Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu.
 
Prema programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata stručni skup se vrednuje s dva (2) akademska sata.
Područje A / Tehnička regulativa - 2 h