Sjednica upravnog odbora HKA u Petrinji i obilazak Grada Petrinje

U srijedu 14. srpnja, održana je 6. sjednica Upravnog odbora HKA u prostorima Ureda za obnovu u Petrinji. Sjednica je koncipirana kao tematska sjednica s glavnom temom obnove potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije. Na sjednici su uz članove Upravnog odbora HKA bili i Ivana Vujić Kljajić, predstavnica Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Trupković, pomoćnik ministrice kulture - putem videolinka, Jelena Folnović, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Vera Kaurin, pročenica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Petrinje, Ivan Begić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Vlasta Vuglec, iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine, Kata Rupčić iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, razvoj i imovinu i Miljenko Badel, koordinator za uklanjanje objekata iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti te kasnije i Damir Vanđelić, ravnatelj Fonda za obnovu.

Na tematskoj sjednici naglašena je spremnost HKA da bude podrška svim naporima Grada Petrinje u revitalizaciji i urbanoj obnovi grada. Ona bi uključivala i provedbu arhitektonsko-urbanističkih natječaja užeg centra i svih potrebitih cjelina i pojedinih objekata, koje će doprinijeti tome da će Petrinja biti poželjna lokacija za živjeti.

Od strane predstavnika Grada Petrinje je naglašena upravo potreba za realizacijom ključnih objekata koji će osigurati bolji život u tom gradu, a to su prije svega izgradnja Osnovne škole, dogradnja Srednje škole, uređenje dvaju trgova i izgradnja dviju višestambenih zgrada.

Članovi Upravnog odbora su kasnije u vodstvu Ivane Vujić Kljajić obišli središte Petrinje.