GBC online: ODRŽIVI MATERIJALI U OBNOVAMA, 11.3.2021.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju poziva Vas da se pridružite događaju: ODRŽIVI MATERIJALI U OBNOVAMA - Korištenje kvalitetnih i održivih materijala u energetskim obnovama, koji se održava 11. ožujka 2021. godine, od 10.00 - 13.00 sati, putem platforme ZOOM, gdje ćete saznati više o natječajima, održivim materijalima i energetskim obnovama.

 

 

       POGLEDAJTE PROGRAM

ISPUNITE PRIJAVNICU

 

Prezentaciju pod nazivom: Politike i mjere za poticanje obnove zgrada, održat će Irena Križ Šelendić, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u zgradarstvu pri Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, u okviru koje će se osvrnuti na sljedeće teme: mjere planirane u Dugoročnoj strategiji obnove nacionalnog fonda zgrada do 2050. godine, pregled politika mjera usmjerenih na specifična problemska područja, politike i mjere za zgrade javnog sektora i politike i mjere za promicanje vještina i obrazovanja u građevinskom sektoru. 

Bojan Milovanović, profesor s Građevinskog fakulteta će prezentirati održive materijale i njihovu uporabu u energetskoj obnovi zgrada. Napravit će usporedbu prirodnih i sintetičkih materijala te će obraditi teme koje se odnose na ugrađenu energiju i izjavu o utjecaju na okoliš (EPD).

Mladen Ilijević ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će nas upoznati s iskustvima iz provedbe programa sufinanciranja te će posebnu pozornost obratiti na: najčešće korištene materijale, ispunjavanje tehničkih uvjeta te pojavnost novih materijala.

Također ćete imati priliku čuti zanimljive prezentacije članova GBC-a koji će Vam predstaviti nove proizvode, inovacije i tehnologije primjenjive u energetskim obnovama.

Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu.

U Programu stručnog usavršavanja HKA sudjelovanje se vrednuje s dva sata iz:

Područje A – 1,5h

Područje D – 0,5

A1.2 Gradnja

A1.4 Energetska učinkovitost

A1.8 Ostali zakoni i propisi

D1.1 Tehnologije građenja i opremanje