• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

30/03/2018

SUVREMENA ARHITEKTURA - INŽENJERSKI PRISTUP

Osma sezona ciklusa predavanja Hrvatske komore arhitekata!

SUVREMENA ARHITEKTURA - INŽENJERSKI PRISTUP

SLOVENIJA


Najavljujemo osmu sezonu predavanja s prvim predavanjem u kojem tradicionalno
predstavljamo slovenske kolege

u Splitu, u velikoj dvorani Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije
Matice hrvatske 15

u petak, 20. travnja 2018. godine, s početkom u 17,00 sati

Predavanja će održati 

DANS ARHITEKTI

DANS ARHITEKTE čine Rok Bogataj, Miha Dešman, Eva Fišer Berlot, Vlatka Ljubanović i Katarina Pirkmajer Dešman, koji partnerski surađuju od 2004. god.

Najiskusniji među njima – Miha Dešman – prije osnutka DANS-a djeluje zajedno s Katarinom Pirkmjaer Dešman u Arhitekturnom ateljeu Dešman, u kojem su kao suradnicu upoznali i kasniju partnericu Evu Fišer Berlot.
Rok Bogataj, bivši suradnik međunarodne poznate i priznate ljubljanske umjetnice Marjetice Potrč, i Vlatka Ljubanović se pridružuju u samom početku stvaranja DANS-a.

Dobitnici su mnogih priznanja i nominacija za poznate nagrade u Sloveniji i inozemstvu. Između ostalih dobili su nagradu Architizer A+ (2016.), Prvu nacionalnu nagradu za naj-drvenu građevinu (biciklistički most preko Save u Bohinjskoj Bistrici – 2014.), nagradu Zlatni Svinčnik za kuću NMII (2013.), te nagradu European Prize for Urban Public Space (2012.) za uređenje obale Ljubljanice u Ljubljani. Nominirani su za razne druge nagrade, među ostalima i za Mies van der Rohe 2015. god.

JEREB IN BUDJA

JEREB IN BUDJA ARHITEKTE čine Rok Jereb, Blaž Budja i Nina Majoranc.

Rok Jereb i Blaž Budja osnovali su ured 2007. god. Fokusirani su na promišljenu i detaljiranu arhitekturu, naglašavajući odnos između konteksta, funkcionalnosti i klijenta. Pobijedili su na nizu natječaja – Sportska dvorana Stopiče u Novom Mestu, Ljubljanski željeznički kolodvor (kao koautori), revitalizaciji kanjona Kokre u Kranju, socijalno stanovanje u Ivančnoj Gorici i drugima.

Sa Sportskom dvoranom Stopiče dobili su i glavnu nagradu Republike Slovenije – Plečnikovu medalju, 2012. god., koja je bila i nominirana za nagradu Mies van der Rohe 2013. god. Istu nagradu su dobili i za Centar za profesionalnu aktivnost INCE Mengeš kao i za Dom za majke u Ljubljani 2017. god.

Rok i Blaž redovito drže predavanja na različitim arhitektonskim događajima u Sloveniji i inozemstvu

Pozivamo naše članove, studente i svu zainteresiranu javnost da se prijave.
Ulaz na predavanje je slobodan!
U Programu stručnog usavršavanja HKA-a predavanje se vrednuje s dva (2) sata.

Prijaviti se možete preko web stranice Komore.

Prijava

Sponzori: