• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

12/04/2017

VIII. zagrebački energetski tjedan - Zeleni dan Hrvatske komore arhitekata

Velika dvorana Starogradske vijećnice u Zagrebu, Ćirilometodska 5, u utorak, 9. svibnja 2017. godine, s početkom u 9:00 sati.

 

ZAVIRIMO U BUDUĆNOST

Kojim to pravcima kreće arhitektonska struka?

Radimo na energetskoj obnovi zgrada, razmišljamo održivo, planiramo obnovljivo, koristimo alternativno, projektiramo, ne više principom od kolijevke do groba, već od kolijevke do kolijevke - Cradle-to-cradle, skrbimo o posljedicama našeg djelovanja - Carbon footprint efektu, razmišljamo globalno i koristimo lokalno, proaktivni smo u odnosu prema klimi i okolišu - 3R, odgovorni smo u svom stvaralaštvu - Remaking the Way We Make Things ... no, je li to dovoljno? Iscrpljuje li to sve aspekte održivosti? Ide li razvoj putem unaprjeđenja zacrtanih principa ili nekim potpuno novim smjerovima?

Jedini način da održimo korak sa sve ubrzanijim razvojem je da danas upoznamo ono što će sutra biti regulativa.

A, pomaci su uistinu neočekivani.

Ne samo naše stručne kompetencije i konkurentnost, već i kvaliteta života, ovise upravo o našoj dobroj informiranosti i otvorenosti inovacijama, koje za cilj imaju održiv, humaniji život. Respektabilni svjetski stručnjaci govorit će nam što su danas:

INOVATIVNE METODE, MATERIJALI I TEHNOLOGIJE - Program   (Program-ENG)

Osigurajte pravovremeno svoje mjesto Prijava - uz besplatan ulaz!

Stručni skup je uvršten u Program stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata s 8 (osam) sati HKA SU standarda (vidi način valorizacije).