Zaključci VIII. zelenog dana Hrvatske komore arhitekata

U utorak, 09. svibnja 2017. godine, u Starogradskoj vijećnici na Gornjem Gradu u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i gradonačelnika Milana Bandića, uz potporu Saveznog ministarstva poljoprivrede, šumarstva, okoliša i vodnog gospodarstva Republike Austrije, i Grada Zagreba,  održan je VIII. zeleni dan Hrvatske komore arhitekata.

Na ovogodišnjem međunarodnom stručnom skupu sudjelovalo je oko 300 sudionika i 15 uglednih domaćih i stranih predavača, prezentirane su brojne međunarodne inovacije na području održive gradnje, te doneseni Zaključci. (ENG)

Razvidno je kako održivi razvoj podrazumijeva cjelovit, integralni i bitno drugačiji pristup struci i životu uopće, kao i  osobnu promjenu svijesti i morala, afirmaciju kvalitete i stalnu edukaciju ne samo arhitekata, već i svih članova društva.

Utvrđeno je kako u Hrvatskoj postoje raspoloženje, metode i konkretni alati za implementaciju odredbi Pariškog sporazuma, koji je 17. ožujka o. g. ratificiran od strane Hrvatskog sabora, što znači da je stupio na snagu.