• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

17/04/2023

DANI ARHITEKATA 7.0 / 20. - 22. travnja 2023 / Zadar / PREDAVAČI

Providurova palača u Zadru i Kongresni centar Fortis Club u Punta Skali Falkensteiner resortu
 
Hrvatska komora arhitekata u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata organizira Dane arhitekata 7.0 od 20. do 22. travnja 2023. godine, u Zadru.
 
 
 
Pozivamo vas u srijedu, 19. travnja 2023., u 18:00 sati na razgovor ‘Zavičaj kao mikrokozmos’ s dobitnikom Nagrade ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo u 2022. godini, s akademikom Nikolom Bašićem, koji će se odvijati u sklopu programa Dana arhitekata 7.0 u polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru. Razgovor će moderirati Dinko Peračić i Krešimir Damjanović.
 
Ulaz je slobodan!
 
 
 
Na Danima arhitekata u redovnom programu predstavljamo predavače:
 
 
 
Vedran Orešić dipl. ing. arh. 
TD Synnex, BIM konzultant
Budućnost  A(I)rhitektonskog projektiranja
 
Već više od desetljeća povezan je sa BIM-om na razne načine. Svoje dugogodišnje praktično BIM iskustvo počeo je u uredu de Architekten Cie. gdje je sudjelovao na mnogim BIM projektima - od natječaja do realizacija. Daljnja iskustva stjecao je kao suradnik na mnogim BIM projektima različitih veličina i kompleksnosti i implementirajući BIM procese u mnoge arhitektonske urede.
Kao BIM konzultant sudjeluje u organizaciji i provođenju BIM projekata i pomaže različitim sudionicima da i sami ovladaju potrebnim BIM vještinama.
Ponosan je što je kao Autodesk certificirani trener više stotina kolega podučavao naprednom načinu rada pomoću Autodeskovih alata. Aktivni je promicatelj BIM-a djelovanjem kroz TD Synnex, Centar za digitalnu izgradnju Hrvatske, BIM Hrvatska, blog BIM4me i član odbora za BIM HKA. 
 
 
 
Gianmarco Ćurčić Baldini, dipl.ing.arh.
Baldinistudio d.o.o.
Digitalni život zgrade
 
Gianmarco Ćurčić Baldini, dipl.ing.arh.  diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nakon rada u arhitektonskim biroima osniva Baldinistudio d.o.o., bavi se projektiranjem i razvojem BIMa u arhitekturi i konstrukterstvu te uspješno posluje već 20 godina. Sudjelovao je u projektiranju većih poslovnih objekata u Hrvatskoj poput West Gatea, Sky Officea, Cvjetnog prolaza, Bauhaus trgovačkih centara i drugih, a svoj fokus stavlja na implementaciju naprednih informatičkih tehnologija u arhitekturi i inženjerstvu. Aktivno sudjeluje u razvoju CAD i BIM standarda za graditeljstvo. Član BIM Hrvatska i Odbora za standardizaciju i digitalnu transformaciju usluga pri HKA.
 
 
 
Marin Račić, dipl.ing.arh.
MR2 arhitektonski studio, 3D ART
BIM 2.0 - građevinske dozvole i direktna veza s izvedbom
 
Ovlašteni arhitekt s preko 20 godina iskustva u praksi. Arhitektonski djeluje kao partner u nagrađivanom MR 2 arhitektonskom studiju, koji je prošle godine proslavio 12 godina rada. Kroz firmu 3D ART bavi se implementacijom BIM tehnologija u hrvatsku praksu i projektantske urede, te je aktivno uključen u izradu hrvatskih BIM standarda. Održao je niz predavanja o BIM-u u Hrvatskoj i inozemstvu Austrija, UAE, Velika Britanija, Francuska, Irska, Slovenija itd). Bio je BIM manager u procesu projektiranja najvećeg i najluksuznijeg kampa u Istri - Valamar Istra Premium Camping Resort. Član je Odbora za standardizaciju i digitalnu transformaciju usluga pri Hrvatskoj komori arhitekata, podpredsjednik je Odbora za urbanizam i prostorno uređenje Grada Rijeke i član HR BIM Task Group pri Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.
 
 
 
Blok Badel, Zagreb
 
Dr. sc. Irena Matković, dipl. ing. arh. je pomoćnica pročelnice za strategijsko i prostorno planiranje u Uredu za gospodarstvo, okolišnu održivost i strategijsko planiranje Grada Zagreba.
U njezinom stručnom radu najzastupljenije su teme i zadaci vezani uz urbani razvoj Grada Zagreba, koje uključuju i koordinaciju procesa urbanističkog i strateškog planiranja za Grad Zagreb i njegovu metropolitansku regiju. U razdoblju od 2014. do 2018. godine vodi Hrvatski zavod za prostorni razvoj, sudjeluje u izradi Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske i niza prostornih planova zaštićenih prirodnih područja, u međunarodnim aktivnostima Republike Hrvatske u području prostornoga razvoja te u provedbi projekata usmjerenih prema razvoju metodologije prostornog planiranja. Sa zavodskim timom, nagrađena medaljom za urbanizam Hrvatske komore arhitekata za 2018. godinu.
Autorica knjige „Rijeka nadohvat grada – Urbanističke ideje o Savi u Zagrebu“ i niza znanstvenih i stručnih radova, na Danima arhitekata predstavit će skup procedura koje prethode urbanoj regeneraciji bloka Badel u zagrebačkom Donjem gradu.
 
Zoran Boševski, dipl. ing. arh. diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u klasi prof. Nevena Šegvića 1984.1985-87. pohađao postdiplomski studij graditeljskog naslijeđa u Splitu. 1987. studijski boravi u Rimu ( prof. Vicenzo Cabianca i prof. Vittorio de Feo)
Osnovao sa arhitektom Borisom Fiolićem SUDIO BF (1991-2017). Sudjelovao na brojnim natječajima i realizirao niz projekata.
Dobitnik nagrada Drago Galić (1996) i Bernardo Bernardi,(1992). Student doktorskog studija Arhitektura u Zagrebu (2007-2015). Docent na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu (2013-2018).
Od 2017. radi u arhitektonskom birou STUDIO OWL u Zagrebu.
Ovlašteni arhitekt i arhitekt urbanist, član upravnog odbora HKA.
 
Nataša Aralica dipl.ing.arh. radi u Odjelu za prostorno i urbanističko planiranje Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba, gdje sudjeluje u obavljanju stručnih poslova koji se odnose na prostorno i urbanističko planiranje Grada Zagreba.
Na Danima arhitekata će, kao odgovorni voditelj izrade plana, predstaviti Prijedlog Urbanističkog plana uređenja Vlaška-Šubićeva-Martićeva-Derenčinova za javnu raspravu, u sklopu procedure revitalizacije bloka Badel u Zagrebu.
 
 
 
PROGRAM STRUČNOG USAVRŠAVANJA
Sudjelovanje na Danima arhitekata 7.0 se vrednuje s ukupno 20 sati u Programu stručnog usavršavanja HKA-a, a on-line sudjelovanje s 10 sati!
 
UŽIVO
Područje A građevno – tehnička regulativa 5 sati
Podrucja B, C, D i E 15 sati
UKUPNO 20 sati
 
HIBRIDNO
Područje A građevno – tehnička regulativa 4 sata
Područja B, C, D i E 6 sati
UKUPNO 10 sati
 
 
ORGANIZACIJSKI ODBOR:
 
Rajka Bunjevac, Matko Vetma, Roman Šilje, Vanja Rister, Nikša Božic, Darko Anton Franceschi, Petar Kozina, Agan Begić, Gabrijela Kosović, Robert Loher
 
 
Vidimo se u Zadru od 20. - 22. travnja 2023. godine!
 
Hrvatska komora arhitekata 
 
 
 
 
 
 
 
 
POKROVITELJI
 
          
 
  
GLAVNI SPONZOR
PLATINASTI SPONZOR
 
                
 
ZLATNI SPONZOR
 
 
           
 
 
SREBRNI SPONZOR
 
                       
 
      
 
 
   
 
 
BRONČANI SPONZOR
 
             
 
 
 
 
 
MALI SPONZOR
 
         
 
 
MEDIJSKI POKROVITELJ