• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

11/07/2023

Deltalab / Urbani studiji

DELTALAB – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci otvorio je natječaj za upis nove generacije studenata interdisciplinarnog sveučilišnog specijalističkog studija URBANI STUDIJI
Natječaj za prijave otvoren je do 1. kolovoza 2023.
 
URBANI STUDIJI su inovativan studijski program prostornog i strateškog dizajna urbanih sustava i procesa u vrijeme političkih, ekoloških i tehnoloških transformacija.
URBANI STUDIJI su namijenjeni svima čije prakse utječu na izgrađeno i digitalno okruženje, strateško planiranje, infrastrukturne kapacitete te kolektivne imaginarije.
Cilj studija je razvoj znanja i vještina potrebnih za kritički analizirati i pragmatično doprinijeti dizajnu otvorenih, inkluzivnih i otpornih urbanih sustava i procesa u kontekstu značajnih izazova suvremenih političkih, ekoloških i tehnoloških transformacija.
 
Inovativni kurikulum URBANIH STUDIJA okuplja stručnjake iz cijelog spektra relevantnih znanstvenih i umjetničkih disciplina u dinamičan obrazovni proces koji kombinira osnovni predavački i radionički program, istraživačku i metodološku praksu u okviru specifičnog tematskog fokusa generacije, bogati program gostujućih predavanja te mentorirani razvoj pojedinačnih završnih radova polaznika.
Uz inovativan interdisciplinarni kurikulum, ključna distinkcija URBANIH STUDIJA je fokus na otpornost, adaptabilnost, hibridnost i kompleksnost pri analizi i dizajnu društveno-tehnoloških sustava i procesa.
 
Više o sadržaju i strukturi URBANIH STUDIJA, kao i informacije o Prijavi za novu generaciju polaznika, možete saznati na https://deltalab.hr/urbani-studiji/
Informacije o studiju i projektima DeltaLaba možete pratiti i na društvenim mrežama: FACEBOOK & INSTAGRAM