• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

12/04/2021

Izložba Krajobrazna arhitektica Branka Aničić

Izložba Krajobrazna arhitektica Branka Aničić postavljena je u prostoru Gliptoteke HAZU (dvorana IV), Medvedgradska 2 u Zagrebu kao dio izmještenih aktivnosti Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU, uzrokovanih posljedicama nedavnih potresa u Zagrebu.
Izložba je realizirana radovima iz arhiva Zavoda za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnosti, te iz arhive autorice kao zajednički projekt Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU i studija Krajobrazna arhitektura Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autori izložbe i likovnog koncepta su prof. art. Stanko Stergaršek, arhitekt, te doc. dr. sc. Iva Rechner Dika, krajobrazna arhitektica.

Izložba se može razgledati od 7. do 28. travnja 2021. godine, radnim danom od utorka do petka u vremenu od 11 do 19 sati, te 17. i 18. travnja (subota i nedjelja) u vremenu od 10 do 14 sati. Zbog sigurnosti i očuvanja zdravlja, neće biti formalnog otvorenja. Posjet izložbi moguć je uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera. Obavezna je uporaba maske za lice ili medicinske maske, uz pridržavanje uputa o dozvoljenom broju posjetitelja u izložbenom prostoru.

Izložbu čini prikaz odabranih radova i ponešto originalnih crteža i skica, svrstanih po temama. Neki od značajnijih radova, bilo da se radi o izvedenim, natječajnim ili neizvedenim projektima, ilustrirani su većim brojem priloga iz različitih faza razrade kako bi se pokazala višeslojnost zadataka i sa željom da se prikaže kompleksnost same profesije krajobrazni arhitekt. Treba napomenuti da je izbor sužen na projekte iz domene krajobraznog oblikovanja, te stoga ne obuhvaća planerski dio opusa prof. Branke Aničić. Znanstveni doprinos pokazan je izborom knjiga i publikacija, a edukativni projekcijom fotografija s nastave.

https://hr-hr.facebook.com/pg/hma.hazu/posts/  
http://info.hazu.hr/hr/izlozbe/ić