• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

19/09/2023

Arhibau.hr 2023: Prostor budućnosti/ budućnost prostora

Trodnevni program konferencije održat će se od 27. do 29. rujna 2023. godine, a okupit će vodeće arhitekte, urbaniste, građevinare, javnu upravu i druge stručnjake koji će raspravljati o ulozi arhitekture i graditeljstva u oblikovanju životnih i radnih prostora budućnosti.

Prvi dan konferencije posvećen je temama državne uprave i lokalnih samouprava te zakonodavnog okvira i politika upravljanja prostorom i borbe protiv klimatskih promjena, dok se druga dva dana fokusiraju na promišljanja i realizacije realnog sektora u području arhitekture i graditeljstva te povezanih djelatnosti.

Glavni predavači ovogodišnje stručne konferencije su međunarodno priznata imena Atelier Ten (Ivan Jovanović), Rintala Eggertsson Architects (Dagur Eggertsson), raumlaborberlin (Luka Murovec) i ROTOR COLLECTIVE (Stijn Colon), dok će svoja recentna ostvarenja prezentirati i niz uglednih hrvatskih ureda i arhitekata, SANGRAD+AVP, NFO, SKROZ, POPARH, NEKOLIKO, BRP arhitekti i autorski tim projekta Moje mjesto pod Suncem.

Uz navedene arhitektonske urede, predavanje će održati i Neven Mikec kao nositelj izgradnje Parka kneževa, VMD kvarta i Centra Maksimir u Zagrebu, a temu stanja u graditeljstvu i obnovi prezentirat će Ante Borovina koji upravo radi na zahtjevnim obnovama zagrebačke Katedrale i zagrebačkih mostova. S nama su i Vedrana Likan s predavanjem o doprinosu žena u arhitekturi i graditeljstvu te Stjepan Lakušić s predavanjem o doprinosu znanosti i obrazovanja otpornim gradovima. U programu sudjeluju i arhitekt Marko Dabrović iz 3LHD, koji potpisuje novi projekt Rimac kampus za Rimac automobile, Bojan Milovanović, voditelj projekta MUZA nZEB Roadshow-a, arhitektica Mia Roth Čerina kao kuratorica ovogodišnjeg nastupa Hrvatske na Bijenalu arhitekture u Veneciji te mnogi drugi stručnjaci.

Detaljan program konferencije
 

Program konferencije odvija se od 27. do 29. rujna 2023. od 11 do 18:30 sati. Cijena kotizacije za konferenciju iznosi 85 Eura. Članovi DAZ-a ostvaruju 30% popusta prilikom kupovine kotizacije! Grupni popust na 10 i više kotizacija iznosi 20%, a na 30 kotizacija 30%.

Prema Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata sudjelovanje na konferenciji Arhibau.hr vrednuje se s 29 bodova/sata.
 
Područje A / Tehnička regulativa – 2 h
 
Područje B / Prostor i okoliš – 15 h
 
Područje C / Gradnja, održiva gradnja i kontekst – 8 h
 
Područje D / Konstrukcije i tehnologije – 4 h
 
Dodatne informacije vezano uz konferenciju možete zatražiti putem emaila: konferencija@arhibau.hr