• Povećaj tekst
  • Smanji tekst
  • Negativni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Čitljiv font
  • Reset

05/05/2023

Turizam - pristupačan svima / radionica / 11. svibnja 2023. u 10 sati / Hotel Westin, Zagreb

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom i ove godine organizira nekoliko radionica o pristupačnom turizmu Turizam -  pristupačan svima na temu pristupačnosti turističke ponude turistima s invaliditetom. 
 
Pozivamo vas da nam se pridružite 11. svibnja 2023.  na radionici u Zagrebu gdje ćemo vas upoznati s izazovima i mogućim rješenjima pristupačnosti u okviru sve većih zahtjeva za dodatnim zahvatima koji daju dodanu vrijednost i doprinose održivosti te na taj način ostvaruju i prednost u financiranju iz javnih izvora (državnih i europskih). Stručni dio radionice („world caffe“) vodit će Sunčana Rapaić, dipl.ing.arh. i Snježana Turalija, dipl. oec., vanjske suradnice.
 
Radionica je prvenstveno namijenjena arhitektima i građevinskim stručnjacima te se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja pri svim Komorama.
 
Prema programu stalnog stručnog usavršavanja HKA skup se vrednuje s četiri (4) akademska sata za praćenje uživo
 
- Područje A / Tehnička regulativa = 1 sat
- Područje C / Gradnja, održiva gradnja i kontekst = 3 sata
 
Prema programu stalnog stručnog usavršavanja HKA skup se vrednuje s jednim (1) akademskim satom za online praćenje 
- Područje A / Tehnička regulativa = 1 sat
 
Radionica se održava u Zagrebu, hotel Westin u četvrtak, 11. svibnja 2023. u vremenu od  10.00 do 14.00 sati.
 
Radionici se može pristupiti osobno, u dvorani ili on-line uz napomenu da će on-line sudjelovanje biti omogućeno za opći dio radionice (uključujući primjere iz prakse). 
S obzirom na mogućnosti i benefite koje pristupačni turizam pruža pružateljima usluga u turizmu (produljivanje sezone, duži boravak u jednoj destinaciji, osoba s invaliditetom nikad ne putuje sama i dr.) te činjenicu kako će se elementi pristupačnosti značajno bodovati kod budućih projekata financiranih iz javnih izvora, vjerujemo da ćete temu radionice prepoznati zanimljivom te da ćete je popratiti u cilju jačanja socijalne inkluzije. 
 
Molimo da nam do srijede 10. svibnja 2023. do 16 sati pošaljete svoju prijavu putem prijavnog obrasca na poveznici Obrazac za prijavu
 
U privitku dostavljamo i detaljan PROGRAM RADIONICE.